Vegetable Caviar with Eggplant - Zacusca de vinete - Romanian Product - Raureni - 300g

£9.9
FREE Shipping

Vegetable Caviar with Eggplant - Zacusca de vinete - Romanian Product - Raureni - 300g

Vegetable Caviar with Eggplant - Zacusca de vinete - Romanian Product - Raureni - 300g

RRP: £99
Price: £9.9
£9.9 FREE Shipping

In stock

We accept the following payment methods

Description

Puree the vegetables roughly (there should still be small bits in the zacusca, it should not turn to a paste) with a hand-held mixer. It is the time when Romanians begin to consume pilaf , ciulama, vegetable stews, musaka, our beloved zacusca and more. Around that time, we started using vegetables like eggplant (very prevalent in Romanian and Turkish cuisine), tomatoes, onions, peppers, beans, melons and corn (remember the history of mamaliga).

Zacusca de fasole boabe se păstrează perfect în cămară, minimum 6 luni, dacă a fost sterilizată corect iar capacele închid etanș. Verificați-le, așadar, ca să nu aveți surprinze. Dacă borcanul e bine închis, atunci când se apasă pe capac acesta se simte ferm, nu cedează deloc. Dacă capacul permite să fie apăsat și revine cu un păcănit, borcanul trebuie păstrat la frigider și consumat rapid. La fel se va proceda și cu borcanele deschise, al căror conșinut nu a fost consumat complet. Sterilize your jars while your vegetables are cooking. I normally place the jars and their lids in a big pan filled with water.Add the roughly chopped eggplants and red bell peppers, pureed tomatoes, bay leaves, peppercorns and salt. E cremoasa si parfumata. Se simte gustul clar de vinete, cel de capia copti… e un vis! Sa incercati neaparat aceasta zacusca de vinete – reteta mamei mele!

Păstrare îndelungată: Zacusca este o opțiune excelentă pentru a păstra gustul verii și toamnei în borcan. Prin procesul de sterilizare, zacusca poate fi păstrată la temperatura camerei pentru o perioadă mai lungă de timp, fără a-și pierde calitățile nutriționale. kg. de ardei roșii, de preferință ardei kapia sau ardei grași roșii sau gogoșari, care sunt mai dulci, dar mai greu de curățat Zacusca de vinete se lasă la foc mic să nu se lipsească și se lasă să scadă în funcție de gustul fiecăruia Grilling vs. Baking or Roasting. I enjoy grilling my red peppers and eggplant, as it is more convenient for me to fire up the grill on many nights. However, you'll get similar results with oven roasting, unless you are looking for a smoky element from the grill, so either method is fine for this recipe. Use what is easiest for you.Cel mai bine este să vedeți tutorialul VIDEO despre coacerea și decojirea ardeilor grași, kapia sau a gogoșarilor.

A doua zi ne apucam de prepararea propriu-zisa. Ardeii (capia + gogosarii) se toaca in fasii cam de 50 mm lungime si 5 mm latime (asa cum se vede in imagini). www.simonacallas.com Nu va faceti griji, se vor topi la fiert. Cine nu are rabdare, poate sa ii toace, la masina de tocat, utilizand o sita cu ochiuri mai mari. Am facut si asa, dar acum prefer sa fac zacusca mai putin pastoasa. Asa cum am spus, sucul lasat de ardei, prin strecuratoare, nu il arunc, il pun intr-un ibric. acum sunt in faza finala a prepararii, borcanele se incing, cratita mare bolboroseste. Reteta de zacusca e reteta ta. (am adauga t un varf de cutit de iuteala „Haragos Pista” super-ultra-iute ungureasca, pentru a satisface papilele gustative ale sotului. cu multa frica, trebuie sa recunosc Următorul pas a fost să adaug în zacuscă sucul de roșii, dafinul și boabele de piper. Am amestecat bine și, la foc foarte mic, am gătit totul timp de 25 de minute. În acest timp, am acoperit parțial oala cu capacul, să aibă loc să iasă aburul dar nici să nu stropească, și am amestecat frecvent, tot la 3-4 minute, insistând pe fundul cratiței, nu cumva să se prindă. Heat up a drizzle of oil in a large and deep frying pan. Add the chopped onion and fry for about 3-5 minutes until translucent and soft. Add the chopped eggplant and peppers, the tomato sauce, the vegetable oil, salt, pepper, bay leaf and sugar. Mix well until everything is fully combined. Bring to a boil then reduce the heat and simmer for 90 minutes stirring occasionally.Usturoiul este un ingredient optional la zacusca, eu am inceput de curand sa pun, doar 2 catei, nu mai mult, astfel nu se simte aroma de usturoi dar parca imbogateste gustul preparatului. Pune vinetele direct pe flacără pentru a le coace. Când sunt coapte, taie-le în bucăți mici și lasă-le să se scurgă într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de lichid. Cu toții știm că rețeta tradițională de zacuscă se face din vinete, roșii și ardei, însă sunt multe alte ingrediente pe care gospodinele le mai pot adăuga pentru un plus de savoare, precum ciupercile, morcovii sau dovleceii. A doua zi mi-am pregatit la indemana toate ingredientele: ceapa, zarzavatul, vinetele scurse si ardeii copti.



  • Fruugo ID: 258392218-563234582
  • EAN: 764486781913
  • Sold by: Fruugo

Delivery & Returns

Fruugo

Address: UK
All products: Visit Fruugo Shop